Ready to Ride

Sedert de start van de cursus Ready to ride (R²R) zijn we door de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) erkend als opleidingverstrekker van de door hen erkende en georganiseerde opleiding.


Meer info via info@motraegco.be of hun website te verkrijgen

Schenk al wie je lief is een cursus defensief motorrijden.


Ken je iemand die wel blij zou zijn met een cursus defensief motorrijden?

Bestel dan onze cadeaubon ter waarde van 99 EUR en schenk al wie je lief is een cursus Ready to Ride! De bon geeft je recht op een cursus Ready to Ride Advanced of Master op een datum naar keuze.







Bent u motorrijder en hebt u een rijbewijs A, A2 of A1? En wilt u uw rijkunsten bijschaven?

Dan is Ready to Ride iets voor u!

Ready to Ride is een dagopleiding waarin u uw motor beter leert beheersen en leert hoe u veiliger de baan op gaat. Bent u zelf geen motorrijder maar kent u wel iemand die blij zou zijn met een cursus Ready to Ride? Bestel dan een bon en schenk al wie u lief is een cursus defensief motorrijden. U vindt alles op www.readytoride.be.



Ready to Ride Advanced


Voor Ready to Ride Advanced hebt u een rijbewijs A1, A2 of A nodig en moet u de basisvaardigheden onder de knie hebben.


De opleiding start met een theoretisch gedeelte dat focust op het belang van de positie op de openbare weg, de meerwaarde van verkeersinzichtelijk en preventief rijden, het belang van goede motorkleding, rijden in groepsverband en risicoperceptie.


Na de theorie volgt de praktijk, met oefeningen op afgesloten terrein. We benadrukken motorbeheersing op lage snelheid, beheersing van remtechnieken en koppeling, correcte zithouding en kijktechniek, behendigheidsoefeningen en het oplossen van noodsituaties.


Het laatste deel van de dag is een rit op de openbare weg. U krijgt tips over uw positie op de weg, het behouden van voldoende (over)zicht, het zien en zelf gezien worden, en het toepassen van verkeersinzichtelijk en preventief rijden.


Deze cursus is inclusief ontbijt en lunch.


Prijs: 99 EUR


Bent u klant van Ethias? Dan krijgt u 30 EUR terugbetaald op uw deelname aan een Ready to Ride dagopleiding. Lees de voorwaarden  op www.readytoride.be.


Ready to Ride Master


Voor Ready to Ride Master hebt u een rijbewijs A1, A2 of A nodig. U moet ook al een Ready to Ride Advanced of een gelijkaardige cursus* hebben gevolgd.


De opleiding start met een theoretisch deel en een korte voorstelling van het verloop van de dag.


Na de theorie volgt de praktijk. Indien nodig starten we op een afgesloten terrein met een opfrissing van gekende technieken. De oefeningen worden aangepast aan het niveau van de groep.


Nadien volgt een rit op de openbare weg. Op hogere snelheid schaven we uw remtechniek, kijktechniek en bochtentechniek bij. U krijgt tips over uw positie op de weg, het halen en behouden van voldoende (over)zicht, het zien en zelf gezien worden en verkeersinzichtelijk en preventief rijden.


Met sommige Ready to Ride Master opleidingen leert u uw motor beheersen op Ardense wegen. In dat geval staat er in de kalender op de www.readytoride.be ‘Ardennenstage’ vermeld.


Deze cursus is inclusief ontbijt en lunch.


Prijs: 99 EUR


*Een dagcursus defensief motorrijden die u hebt gevolgd na het behalen van het rijbewijs A1, A2 of A.