Motor-trainingMoTraEGCo als partner bij de "dag van de motorrijder"De Dag van de Motorrijder zien we als een engagement en een positief signaal vanuit Vlaanderen met heel diverse partners om te tonen dat we verkeersveiligheid voor motorrijders belangrijk vinden.

 

De VSV is alle partners dan ook enorm dankbaar voor de positieve inzet jaar na jaar.

  

Dag van de Motorrijder kan na een moeilijkere periode ein-de-lijk weer doorgaan.

 

Op verschillende locaties in Vlaanderen ontvangen onze partners jou met open armen. Kom je motorrijvaardigheid opfrissen in het behendigheidsparcours en verwen je motorfiets met een technisch nazicht. Op verschillende locaties kan je ook deelnemen aan een begeleide rondrit. 

 

Alle activiteiten zijn gratis, maar op voorhand inschrijven is wel verplicht. Zo kunnen we een vlot en veilig verloop garanderen. 


Opening van de inschrijvingen start tegen 01 februari 2024  
Motorbeheersing-en veiligheidstrainingen.


Motorrijden...  uw passie, maar ook de onze.

Wij zijn trots op onze motorafdeling. Onze motorinstructeurs zijn naast bekwame lesgevers zelf gepassioneerde motorrijders.


Elk jaar, wanneer de temperaturen weer langzaam stijgen, begint voor motorrijders de actieve, maar ook gevaarlijke tijd. Juist na een langere winterpauze, is net een zekere opwarmperiode, om opnieuw in de praktijk van de beweging- en bedieningshandelingen terecht te komen, belangrijk.

 

Dat geldt zowel voor de heropstappers (die ooit met een motor gereden hebben) als ook voor de "oude vossen". Concentratie en lichamelijke conditie zijn hier vanzelfsprekend belangrijk.


Daarom is het voor beginnende motorrijders en Motoropleiding voor heropstappers raadzaam om een motorbeheersingscursus te volgen.


Ook motorrijders, die zulk een training jaren geleden gevolgd hebben, zouden best hun weten en kunnen regelmatig laten screenen of laten testen. Er zijn verschillende cursussen voor ervaren rijders. Tijden veranderen en trainingen worden steeds bijgewerkt. De motor- en bandentechniek wordt steeds performanter en grensgebieden worden steeds verlegd.


Velen verstaan of tolereren zelfs het motorrijden niet.

Uit de houding tussen motorrijders en andere verkeersdeelnemers kunnen spanningen groeien waarbij het in gevaar komen en brengen, herkend (moet worden) en weggewerkt moet worden.


In onze cursussen wordt iemand oa het beheersingsvermogen van zijn motor in noodsituaties aangeleerd. Noodstops, vertraging- en uitwijktechnieken, die wanneer deze doelgericht geoefend worden, levensreddend kunnen zijn. Alleen diegene die zijn motorfiets beheerst, kan kritieke situaties beter te baas.


Eén ding is echter zeker: in geen enkele training zal iemand kunnen leren hoe hij/zij de wetten van de fysica kan verschalken, maar….. hij/zij kan wel stapsgewijs leren wat de mogelijkheden van zijn/haar motorfiets zijn.


Motorbeheersings- en veiligheidstrainingen bestaan er in de meest verschillende klasses. Van beginners tot komend racetalent, met een enduro tot racer, sidecar of scooter.


Zelfs voor dames, die liever met gelijke(n?) trainen/oefenen, bieden wij damescursussen aan. Ons aanbod is reuze zodat ieder de juiste cursus kan vinden.


Informeren naar en inschrijven voor onze cursussen kan je steeds via info@motraegco.be


Wat betekent motorrijden voor jullie?


Voor mij is motorrijden leuk, efficiënt, ontspanning, maar ook "de" manier om in het drukke verkeer van punt A naar punt B te rijden. Motorrijden is het nuttige met het aangename combineren. Iedere motorrijder is het hier over eens.


Goed motorrijden begint met een goede en gedegen opleiding, maar hier houdt het niet bij op. Nadat je je motorrijbewijs hebt behaald, vormt de praktijk een goede leerschool. Door ervaring en routine op te doen zal de motorrijder zijn aangeleerde basis steeds verder uitbreiden. Toch blijkt dat na verloop van tijd minder goede rijeigenschappen in het rijgedrag sluipen en dat bepaalde vaardigheden, zoals afstand houden, bewust kijken en waarnemen langzaamweg zakken.


Daarom is des te belangrijker om bij de serieuze kant van motorrijden namelijk de veiligheid stil te staan. Bij MotraEGCo  hechten wij hier zeer veel belang aan en staat dan ook centraal in de gehele cursusopbouw. Op deze wijze, door goed én veilig motor te rijden, zal je het langste van je motorrijbewijs kunnen genieten!