Motorproeverij

Proeven van het motorrijden?


Nog nooit met een motor gereden?


Wij bieden u een "motorproeverij-menu" aan om te proeven van een unieke ervaring.


Op lichte en handig te bedienen 125cc motorfietsen laten we u kennismaken met alle, gelijkaardige, basistechnieken nodig voor het rijden met een ‘zware motor’. Door het beheersbare gewicht en vermogen zijn deze ‘lichte’ types uitermate geschikt als kennismakingsmiddel en hoeven jullie geen schrik te hebben van de motor.

Met deze ‘lichte’ motoren mag u in België rijden met het rijbewijs A1 of een rijbewijs B dat ten laatste op 01 mei 2011 werd afgeleverd.

Gedurende de hele ontdekkingstocht staat veiligheid centraal 


Wat staat er zoal op het menu van onze motorproeverij?

  • als appetizer een kennismaking met de juiste zithouding op de motor, de bedieningsorganen
  • als voorgerecht een evenwicht ontdekken tussen leren starten, vertrekken en stoppen
  • als hoofdgerecht het leren op- en terugschakelen in combinatie met een rustige motorbeheersing bij lage snelheid en het uitvoeren van enkele basishandelingen. Hierbij hebben we aandacht voor oefeningen op de juiste kijktechniek tijdens het rijden en zal  samen met inoefenen van een goede basisremtechniek het geheel kruidig smaken
  • om het gehele menu af te sluiten en als je er klaar voor bent als heerlijk dessert een veilige rit op de openbare weg onder begeleiding van je lesgever in een ontspannen sfeer.


Ervaring is helemaal niet nodig. De proeverij duurt 3 u.

Motorkledij (helm, vest, handschoenen) kan door ons voorzien worden. We vragen je enkel om zelf stevig schoeisel, met enkelbescherming, en een lange broek te voorzien.


Inschrijven voor onze cursussen kan je steeds via info@motraegco.be