Motor-training-maniaMoTraEGCo als partner bij de "dag van de motorrijder"De Dag van de Motorrijder zien we als een engagement en een positief signaal vanuit Vlaanderen met heel diverse partners om te tonen dat we verkeersveiligheid voor motorrijders belangrijk vinden.

 

De VSV is alle partners dan ook enorm dankbaar voor de positieve inzet jaar na jaar.

  

Dag van de Motorrijder kan na een moeilijkere periode ein-de-lijk weer doorgaan.

 

Op verschillende locaties in Vlaanderen ontvangen onze partners jou met open armen. Kom je motorrijvaardigheid opfrissen in het behendigheidsparcours en verwen je motorfiets met een technisch nazicht. Op verschillende locaties kan je ook deelnemen aan een begeleide rondrit. 

 

Alle activiteiten zijn gratis, maar op voorhand inschrijven is wel verplicht. Zo kunnen we een vlot en veilig verloop garanderen. 


Opening van de inschrijvingen start tegen 01 februari 2024  
Motorbeheersing-en veiligheidstrainingen.


Motorrijden...  uw passie, maar ook de onze.

Wij zijn trots op onze motorafdeling. Onze motorinstructeurs zijn naast bekwame lesgevers zelf gepassioneerde motorrijders.


Elk jaar, wanneer de temperaturen weer langzaam stijgen, begint voor motorrijders de actieve, maar ook gevaarlijke tijd. Juist na een langere winterpauze, is net een zekere opwarmperiode, om opnieuw in de praktijk van de beweging- en bedieningshandelingen terecht te komen, belangrijk.

 

Dat geldt zowel voor de heropstappers (die ooit met een motor gereden hebben) als ook voor de "oude vossen". Concentratie en lichamelijke conditie zijn hier vanzelfsprekend belangrijk.


Daarom is het voor beginnende motorrijders en Motoropleiding voor heropstappers raadzaam om een motorbeheersingscursus te volgen.


Ook motorrijders, die zulk een training jaren geleden gevolgd hebben, zouden best hun weten en kunnen regelmatig laten screenen of laten testen. Er zijn verschillende cursussen voor ervaren rijders. Tijden veranderen en trainingen worden steeds bijgewerkt. De motor- en bandentechniek wordt steeds performanter en grensgebieden worden steeds verlegd.


Velen verstaan of tolereren zelfs het motorrijden niet.

Uit de houding tussen motorrijders en andere verkeersdeelnemers kunnen spanningen groeien waarbij het in gevaar komen en brengen, herkend (moet worden) en weggewerkt moet worden.


In onze cursussen wordt iemand oa het beheersingsvermogen van zijn motor in noodsituaties aangeleerd. Noodstops, vertraging- en uitwijktechnieken, die wanneer deze doelgericht geoefend worden, levensreddend kunnen zijn. Alleen diegene die zijn motorfiets beheerst, kan kritieke situaties beter te baas.


Eén ding is echter zeker: in geen enkele training zal iemand kunnen leren hoe hij/zij de wetten van de fysica kan verschalken, maar….. hij/zij kan wel stapsgewijs leren wat de mogelijkheden van zijn/haar motorfiets zijn.


Motorbeheersings- en veiligheidstrainingen bestaan er in de meest verschillende klasses. Van beginners tot komend racetalent, met een enduro tot racer, sidecar of scooter.


Zelfs voor dames, die liever met gelijke(n?) trainen/oefenen, bieden wij damescursussen aan. Ons aanbod is reuze zodat ieder de juiste cursus kan vinden.


Informeren naar en inschrijven voor onze cursussen kan je steeds via info@motraegco.be


Wat betekent motorrijden voor jullie?


Voor mij is motorrijden leuk, efficiënt, ontspanning, maar ook "de" manier om in het drukke verkeer van punt A naar punt B te rijden. Motorrijden is het nuttige met het aangename combineren. Iedere motorrijder is het hier over eens.


Goed motorrijden begint met een goede en gedegen opleiding, maar hier houdt het niet bij op. Nadat je je motorrijbewijs hebt behaald, vormt de praktijk een goede leerschool. Door ervaring en routine op te doen zal de motorrijder zijn aangeleerde basis steeds verder uitbreiden. Toch blijkt dat na verloop van tijd minder goede rijeigenschappen in het rijgedrag sluipen en dat bepaalde vaardigheden, zoals afstand houden, bewust kijken en waarnemen langzaamweg zakken.


Daarom is des te belangrijker om bij de serieuze kant van motorrijden namelijk de veiligheid stil te staan. Bij MotraEGCo  hechten wij hier zeer veel belang aan en staat dan ook centraal in de gehele cursusopbouw. Op deze wijze, door goed én veilig motor te rijden, zal je het langste van je motorrijbewijs kunnen genieten!


MOTORMANIA

Motorrijden is een fantastische hobby. Voor de meeste motorrijders is het zelfs een passie. Een passie die echter niet zonder risico is. Tijdens de verplichte lessen bij de rijschool worden je de basistechnieken bijgeleerd om met een motorfiets te rijden. Maar die korte opleiding volstaat niet om je alle wetenswaardigheden, tips en tricks om je veilig en defensief in het verkeer te begeven, bij te brengen.


Defensief motorrijden is namelijk meer dan een loutere opeenvolging van handelingen. Het is een veeleisende combinatie van kennis, kunde, handigheid, ervaring, concentratie en verkeersinzicht. Die combinatie kun je enkel aanleren door bewust om te gaan met je hobby en stil te staan bij de moeilijke, gevaarlijke, onduidelijke aspecten van het motorrijden, die niet altijd in de rijschool aangeleerd kunnen worden.In MotorMania – de kunst van het motorrijden vertellen vijf ervaren motorinstructeurs je alles wat je moet weten over goed en veilig motorrijden. Van de eerste kennismaking met de bediening over het volledige praktijkexamen tot verstandig weggedrag en de fijne kneepjes van de rijtechniek.


Ik heb mogen meewerken aan het schrijven van dit toch wel zeer interessante boek!


Het boek bevat talloze praktijktips, foto’s, 3D-tekeningen en levensechte verkeerssituaties. De aandachtgaat vooral naar defensief weggedrag, het beoordelen van risico’s in het verkeer en het rijden onder moeilijke omstandigheden.

Dat alles met maar één doel: een betere motorrijderworden.


Een onmisbaar handboek voor zowel de beginnende als de ervaren motorrijder!


Hebben jullie interesse in dit boek?

Stuur gerust een mailtje naar info@motraegco.be .

Sinds kort kan je het boek ook vinden en/of bestellen bij de betere boekhandel.


Verdere informatie kan je ook verkrijgen via de klantendienst van de uitgever info@weeswegwijs.be.