Auto- & Vrachtwagen-training

Een nieuwe kijk op rijopleiding


Wie vandaag de dag doorheen het drukke verkeer beweegt weet het wel: rijden is geen vanzelfsprekendheid. Vooral niet als je veilig en vlot wilt rijden.


Met onze professionele basisopleiding voor auto's (voertuigen Cat B) leer je eerst de juiste rijtechnieken met onze basiscursus waarin voertuigbeheersing centraal staat.

Indien je een bekwame en veilige bestuurder wilt zijn,  moet je daar altijd aan blijven werken. Een goede start is daarom van het allergrootste belang.


Onze taak houdt niet op bij een technische rijopleiding.

Wij schenken eveneens aandacht aan een gezonde, veilige en defensieve rijstijl.

Hiervoor gebruiken wij 2 basisprincipes:


  • Het elimineren van fouten.

Voorkomen van ongevallen is de hoofdzaak, ook al moet je even je rechten afstaan. Vele ongevallen worden vermeden als je bewust bent van het niet gebruiken van je smartphone (GSM).


  • Altijd rekening houden met de rijomstandigheden.

Het weer en de toestand van de weg hebben een grote invloed op de veiligheid en de vlotheid van het verkeer. De toenemende verkeersdrukte verplicht ons vaker om geduldig en tolerant te zijn.


De voorbereiding van een rit speelt een cruciale rol in het dagelijkse verkeer.

De huidige multimediamiddelen zoals het internet en GPS zijn tegenwoordig hierbij niet meer weg te denken.

Voorbeeld van deze informatiebron is het verkeerscentrum Vlaanderen waar de dagelijkse verkeersinfo permanent in beeld en in kaart worden gebracht.

Maar ook de kennis van de wegcode en de update ervan is belangrijk want het verkeersbordenbos is zeer groot.

Wij proberen tijdens jullie begeleiding jullie bewust te laten worden van zulke voorbereidingen zodat je moeilijke situaties zou kunnen vermijden.© MoTraEGCo CommV, alle rechten voorbehouden

BTW Nr: BE0553.583.651

Wanneer je onze site bezoekt of met deze in aanraking komt, verzamelen wij informatie via cookies. Deze helpen ons om je de beste ervaring te geven.

Akkoord